Hír: Zoltán Hunor Csaba önálló bírósági végrehajtó
(Kategória: Egyéb)
Küldte: Atlantisz
hétfő 09 április 2012 - 18:40:33


Zoltán Hunor Csaba: Ugyan a valós tényeket feltáró őszinteségemért meg akartak hurcolni, de végül érvényre jutott az igazság

Zoltán Hunor Csaba: Az igazi probléma, hogy az árverezés után a tartozás jó része megmarad (Fotó: Horváth Péter Gyula)
Nyolc nap helyett majd nyolc hónapig tartott, mire megszületett az a jogerős bírósági döntés, amely Zoltán Hunor Csaba önálló bírósági végrehajtó hivatali felfüggesztését megszüntette. A tavaly nyári interjúban lapunknak elmondta, a parlament egyik albizottsági ülésén jelezte: hiénák uralják a hatósági árveréseket. Két ügyben eljárást indítottak ellene, ennek következtében hivatalából felfüggesztették, és bírósági végrehajtók jelentek meg az irodájában.– Hét hónap telt el azóta, hogy tavaly, a parlamenti meghallgatását követően felfüggesztették a kamarai tagságát, így nem dolgozhatott.
– Valóban. Az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási albizottságában végrehajtási eljárásokkal kapcsolatban a véleményem szerinti legfontosabb és legégetőbb kérdésekre hívtam fel a figyelmet, és a problémák orvoslására tettem javaslatot. Ennek részeként mondtam el, hogy az árverési hiénák egymás közt összebeszélnek, közvetlenül az árverés előtt megállapodnak arról, hogy az árverésre kerülő ingatlant melyikük vásárolja meg a lehető legalacsonyabb áron. S ez súlyos károkat okoz az államnak, a szakmának, az embereknek, végső soron az egész társadalomnak.

– Mi történt az eltelt hónapokban?
– Vártam arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság (LB), azaz a Kúria mellett működő Bírósági Végrehajtói Fegyelmi Bíróság döntsön az ügyemben. Ugyan a végrehajtásról szóló törvény kimondja, hogy nyolc napon belül kell határoznia a másodfokú bíróságnak – felfüggesztés esetén a fellebbezésről –, ám a nyolc nap helyett hét hónap telt el a felfüggesztésem óta..... AKIT ÉRDEKEL TOVÁBB OLVASSA EL ITT >>
http://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/torvenytelensegek_a_vegrehajtasban.htmlEzen hír származási helye: Óvd, Védd Országodat Magyar!
( http://ovom.tempohirek.com/news.php?extend.27 )


Oldal létrehozási idõ: 0.3216 másodperc, 0.1468 lekérdezési idõ.